Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 64 niet laden

Menu

juni chipmaand

Juni chipmaand

Traditioneel staat de maand juni weer in het teken van chippen en registreren van uw huisdier. Juni is de maand die voorafgaat aan de vakantieperiode, en juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven. Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) en de dierenartsen van Dierenkliniek Rhenen adviseren huisdiereigenaren dan ook om nog voor de zomervakantie hun huisdier te laten chippen.

Chippen van een huisdier is verplicht wanneer u uw huisdier meeneemt naar het buitenland of als u uw huisdier wilt laten verzekeren. Wist u trouwens dat u niet alleen honden en katten, maar ook bijvoorbeeld papegaaien of konijnen of koi-karpers kunt laten chippen en registreren?
Tijdens de Chipmaand wordt tevens aandacht gevraagd voor het belang van het controleren van de geregistreerde adresgegevens. Want ook als een huisdier wel geregistreerd is, wordt er vaak niet aan gedacht om aan de databank een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Dat is heel jammer want bij het vermist raken van een dier heeft de vinder niets aan een chipnummer zonder de daaraan gekoppelde juiste gegevens van de eigenaar.

Op www.chipnummer.nl kunt u controleren of het chipnummer van uw huisdier en de bijbehorende registratie nog kloppen. Het is verstandig om de gegevens voor de vakantie nog even te checken. Wijzingen kunnen worden doorgeven bij de NDG (Nederlandse Databank Gezelschapsdieren).
Bij Dierenkliniek Rhenen worden regelmatig gevonden dieren gebracht, zoals honden die verdwaald zijn en bijvoorbeeld aangereden katten waar geen eigenaar bij is. Wanneer deze dieren gechipt blijken te zijn, is de eigenaar snel weer opgespoord.

Wanneer uw huisdier nog geen identificatiechip heeft, kunt u in de maand juni uw dier met korting laten chippen bij Dierenkliniek Rhenen.  


Maak van uw huisdier geen asielzoeker!

 

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.