Menu

Konijnen

Konijnen


Of een konijn ziek wordt hangt van veel factoren af. Wij besteden veel tijd en aandacht aan het voorkomen van ziektes bij konijnen. Een goed voedingadvies bijvoorbeeld en preventieve vaccinaties tegen myxomatose en VHD en preventieve sterilisatie om baarmoederhalskanker te voorkomen.

En als u dan toch een ziek konijn heeft dan moet u snel zijn. Want een konijn is een vluchtdier en zal niet snel vertonen dat hij pijn heeft of verzwakt is. Een konijn kan niet praten. Wij praten met u en kijken naar het konijn. Kijken doen wij met de ogen, met de handen en zelfs met onze neus. Hiervoor worden de meest gunstige omstandigheden gecreëerd, rust in de spreekkamer, een assistente om de het konijn vast te houden, goede belichting, het juiste instrumentarium en natuurlijk tijd voor u en voor het konijn. En als het nodig is kijken wij verder. We hebben de mogelijkheden om verder onderzoek te doen, zoals het maken van röntgenfoto’s, echo, bloedonderzoek.

Lees hier meer over gezondheidszorg bij het konijn en over de zorg die wij u kunnen bieden in de kliniek.

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.