Menu

Preventieve diergeneeskunde


“Preventie” betekent letterlijk “voorkomen”. Net als u willen wij voorkomen dat uw dier ziek wordt. Daarom adviseren wij u over preventieve maatregelen zoals bijvoorbeeld ontwormen, vaccineren, voeding en beweging. Ook vinden wij het belangrijk om symptomen van ziekte zo snel mogelijk op te sporen.

Door ziekte in een vroegtijdig stadium te ontdekken is er in veel gevallen nog een effectieve behandeling mogelijk.  Als een oudere kat bijvoorbeeld wat meer gaat drinken kan dat een symptoom zijn van chronisch nierfalen. Als dit vroegtijdig opgemerkt wordt kan er bloedonderzoek gedaan worden en wordt er een passende behandeling gestart om het proces minder snel te laten verlopen. Met behandeling is het vaak mogelijk om de kat nog een lang leven te geven zonder dat hij zich ziek zal voelen.

U kunt bij ons terecht voor vaccinaties, het bestrijden van wormen en vlooien en teken. Maar ook voor bijvoorbeeld mondhygiène bij hond en kat, gewichtsbegeleiding, senior care en de eerste consultaties voor pup of kitten.

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.