Menu

Medium care opname


Het kan dat uw hond of kat intensieve zorg nodig heeft en daarvoor wordt opgenomen. De gehele verzorging wordt dan door onze dierenartsen en assistentes gedaan. De opname is net als een ziekenhuis, voor ieder een eigen bedje, eigen eten en continue verzorging.

Er zijn twee opnamehokken voor honden en zes opnamehokken voor katten in de kliniek. De opname voor honden en katten is gescheiden. Veel katten vinden het immers niet prettig als er een hond in een hok naast hen zit. Wij vinden het heel belangrijk dat de dieren het naar hun zin hebben. Naast de medische behandeling, die voor u en ons vanzelfsprekend  is, worden de dieren goed verzorgd en vertroeteld. Voor katten wordt er gebruik gemaakt van een feromonenspray. In deze spray zit de geur die door een kat wordt afgegeven bij het kopjes geven. Daardoor voelen katten zich sneller op hun gemak.

Een dier dat zich prettig voelt herstelt sneller!

Wij zorgen ook voor voeding van zeer goede kwaliteit en zo nodig aangepast aan de aandoening van de hond of kat. Wanneer u het op prijs stelt dat het dier zijn eigen voeding krijgt mag u die voeding meegeven.

Medium care, wat kunt u daarvan verwachten? Als het nodig is wordt de patient bewaakt met een continue ecg, er kan zuurstof toegediend worden en er zijn automatische infuussystemen die constant de juiste hoeveelheid infuusvloeistof  toedienen. Overdag is er de hele dag een assistente die de dieren verzorgt en de benodigde medicatie toedient. En op gezette tijden zal de dierenarts de bij de patiënt aan zijn bed komen voor een volledige lichamelijke check up. Wanneer daar aanleiding toe is wordt er bij opnamepatienten verder onderzoek gedaan, zoals bloedonderzoek, röntgenfoto’s en echo’s.

In overleg is het mogelijk om op het bezoekuur te komen. De assistentes zullen samen met u een geschikt tijdstip hiervoor bepalen. Er zijn echter situaties te bedenken dat bezoek niet kan, bijvoorbeeld als de hond of kat die naast die van u zit zeer intensieve zorg nodig heeft of als er absolute rust gewenst is voor de zieke dieren die in de opname verblijven. Wij hopen dat u daar begrip voor zult hebben.

Sommige dieren worden heel verdrietig als hun baasje weggaat. Dit kan veel onrust veroorzaken. Daarom kan het voor sommige dieren een goede keuze zijn om niet op bezoek te komen.

Patienten die intensive care nodig hebben worden verwezen naar de universiteitskliniek in Utrecht. Daar wordt vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week intensieve zorg geboden. Er zijn contstant dierverpleegkundigen en studenten aanwezig en er is altijd een dierenarts in de buurt om die zorg te bieden die je van een intensive care verwacht. Op een intensive care is geen bezoek toegestaan.

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.