Menu

Laboratorium


Op onze bovenverdieping hebben we een eigen laboratorium. Hier wordt urine-onderzoek, faeces-onderzoek en bloedonderzoek gedaan.

 

Doordat het mogelijk is om in huis te testen, beschikken we snel over uitslagen en kan snel de therapie ingezet of aangepast worden. Er wordt gebruik gemaakt van een zeer uitgebreid scala laboratoriumapparatuur.

 

Sommige bloedonderzoeken moeten opgestuurd worden. Onderzoek wordt dan gedaan door het laboratorium van de universiteitskliniek in Utrecht of door het Vetmedlab.

 

Preparaten die door een cytoloog of patholoog beoordeeld moeten worden, worden ook naar de Universiteit in Utrecht opgestuurd. Daar zitten hooggeleerden die al hun tijd besteden aan het beoordelen van cellen en weefsels. Uitslagen van cytologie zijn doorgaans binnen enkele dagen bekend. Als er weefsel is opgestuurd voor verder onderzoek dan duurt het langer voordat er een uitslag bekend is, meestal zeven tot tien dagen.

 

Ook onderzoek naar bacteriën en schimmels besteden wij uit. Het is in de praktijk haast niet mogelijk om betrouwbare laboratoriumomstandigheden te creëren. Doordat er bij Dierenkliniek Rhenen gebruik wordt gemaakt van een ophaalservice gaat er geen tijd verloren en is de uitslag net zo snel bekend als wanneer het onderzoek intern zou plaatsvinden.

 

De uitslagen worden uitsluitend door de dierenarts doorgegeven. Ook als de uitslag goed is. Immers bij een goede uitslag kan het heel belangrijk zijn om verder onderzoek te doen of een andere behandeling in te stellen en alleen een dierenarts kan dat beoordelen en met u bespreken. U kunt voor uitslagen bellen op het telefonisch spreekuur, dagelijks van 8.30 uur tot 9.00 uur, of u maakt een afspraak voor het spreekuur.

 

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.