Menu

Apotheek

Dierenkliniek Rhenen beschikt over een eigen apotheek. Aan de balie worden de medicijnen op recept van de dierenarts verstrekt. Wij verkopen uitsluitend diergeneesmiddelen die geregistreerd zijn.

Vlooienmiddelen, ontwormingstabletten en verzorgingsprodukten kunt u zonder recept aan de balie kopen.

De meeste medicatie wordt alleen op voorschrift van de dierenarts meegegeven. Wanneer uw dier voor een chronische ziekte behandeld wordt en daarom levenslang medicijnen zal moeten slikken kunt u de medicijnen zonder recept verkrijgen. De assistente is op de hoogte dat uw huisdier de medicijnen gebruikt, doordat dit in de patientenkaart staat.

Wanneer er twijfel bestaat of u medicatie aan de balie mag ophalen, bijvoorbeeld omdat het een periodiek ziektebeeld betreft is het nodig om met een dierenarts te overleggen. U kunt met de dierenarts bellen op het telefonisch spreekuur, dagelijks tussen 8.30 en 9.00 uur, of u maakt een afspraak om met het dier langs te komen. De dierenarts zal dan beoordelen of u de medicijnen mag ophalen of dat de patiënt eerst klinisch beoordeeld moet worden.

Niet alle medicijnen kunnen op voorraad gehouden worden, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een snelle verloopdatum of omdat het om een medicijn gaat dat zelden wordt voorgeschreven. Wanneer u voor uw huisdier medicijnen nodig heeft, vragen wij u rekening te houden met een besteltijd. Bestellingen worden dagelijks gedaan waardoor in de medicatie doorgaans binnen twee dagen leverbaar zal zijn. Wij verzoeken u tijdig een bestelling door te geven.

Niet alle ziekten kunnen behandeld worden met medicijnen die als diergeneesmiddel geregistreerd zijn. Soms is het nodig uit te wijken naar medicijnen die voor mensen zijn geproduceerd. Wanneer u voor uw huisdier humane medicijnen nodig heeft krijgt u hiervoor een recept zodat u de medicatie bij de humane apotheek kan ophalen.

U verwacht dat u uw huisdier medicijnen geeft die veilig, werkzaam en niet bedorven zijn. Hier dragen wij zorg voor, net als een apotheker. U zult bij Dierenkliniek Rhenen geen medicijnen meekrijgen die niet onder gecontroleerde condities bewaard zijn. Dat betekent dat als u medicijnen niet meer nodig heeft u deze alleen retour kunt brengen voor afvalverwerking. Teruggebrachte medicatie wordt nooit opnieuw verkocht. U kunt oude medicatie aanbieden bij de gemeentewerf als chemisch afval, maar u mag de medicijnen ook bij ons afgeven, op voorwaarde dat de medicatie bij Dierenkliniek Rhenen gekocht is. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Wij zullen zorgdragen voor een nette afvoer. Medicatie mag namelijk niet tussen het "gewone afval" terecht komen, dat zou schadelijk zijn voor volksgezondheid en milieu. Als dierenkliniek nemen daar graag onze verantwoordelijkheid in.

 

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.