Menu

Kittenconsultatie


Nieuw leven in huis! Een kitten!

Een jonge kat is prachtig. Heerlijk om mee te spelen, aandoenlijk om te zien, zacht om te knuffelen en fantastisch om voor te mogen zorgen.

Een kitten is ook kwetsbaar. De groei gaat razendsnel. In het eerste jaar is een hond extra gevoelig om voor parasieten en virusziekten en ook de ontwikkeling van botten, gewrichten, de organen en het gebit kunnen voor problemen zorgen. Daarom vinden wij het heel belangrijk om u in het eerste jaar goed te begeleiden. Voor het eerste consult trekken wij extra tijd uit. U krijgt persoonlijk informatie over onder andere vaccinaties, voeding, parasietenbestrijding en chippen. Het kitten wordt van snoet tot staart helemaal nagekeken. Het eerste consult vindt doorgaans plaats op 9 weken leeftijd, tegelijk met de eerste vaccinatie. Het tweede consult  volgt op 12 weken leeftijd.

De meeste katten zien wij rond zes maanden leeftijd terug voor castratie of sterilisatie. Uiteraard wordt de kat vóór een veilige narcose weer volledig nagekeken. Wanneer er afwijkingen worden gesignaleerd zullen wij die met u bespreken.

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.