Menu

Puppyconsultatie

Nieuw leven in huis! Een pup!

Een jonge hond is prachtig. Heerlijk om mee te spelen, aandoenlijk om te zien, zacht om te knuffelen en fantastisch om voor te mogen zorgen.

Een pup is ook kwetsbaar. De groei gaat razendsnel. In het eerste jaar is een hond extra gevoelig voor parasieten en virusziekten en ook de ontwikkeling van botten, gewrichten, de organen en het gebit kunnen voor problemen zorgen. Daarom vinden wij het heel belangrijk om u in het eerste jaar goed te begeleiden. Voor het eerste consult trekken wij extra tijd uit. U krijgt persoonlijk informatie over onder andere vaccinaties, voeding, parasietenbestrijding en chippen. De pup wordt van snuit tot staart helemaal nagekeken. Het eerste contact tussen pup en dierenarts vindt doorgaans plaats op 6 weken leeftijd in verband met de eerste vaccinatie.  De pup is dan meestal nog bij de fokker. Wanneer de pup op 7-8 weken leeftijd bij u in huis komt doet u er verstandig aan binnen enkele dagen een afspraak bij de dierenarts te maken voor een puppieconsult . Op 9 en op 12 weken leeftijd volgen de tweede en de derde vaccinatie.

Als de pup 6 maanden en 9 maanden is zult u van ons nogmaals een oproep krijgen. Tijdens een dergelijk "jonge-honden-consult" wordt met name aandacht besteed aan de ontwikkeling van gewrichten en het gebit. Uiteraard wordt ook tijdens dit consult de pup weer volledig nagekeken. Op deze wijze kunnen eventuele groeistoornissen tijdig gedetecteerd worden zodat er daar waar nodig ook op tijd ingegrepen kan worden om ernstige problemen te voorkomen.

 

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.