Menu

Voor de operatie


Vóór de operatie vragen wij u om met het volgende rekening te houden.

* De hond moet nuchter zijn. Tot 12 uur vóór de operatie mag u nog eten geven, daarna mag de hond alleen nog maar water drinken. 
* De hond moet schoon zijn voor de operatie. Wanneer er veel zand in de vacht zit, verzoeken wij u de hond te wassen met een hondenshampoo.
* Zou u de hond vlak voor de operatie nog een keer uit willen laten?
* Wanneer uw huisdier medicijnen gebruikt, overleg dan van te voren met ons of die medicatie gegeven mag worden. 

De meeste honden mogen direct na de operatie, zodra ze goed wakker zijn, weer mee naar huis. Zorg dat u in de buurt bent en dat u telefonisch bereikbaar bent op de dag van de operatie.

Bloedonderzoek vóór de narcose

Als u uw huisdier in onze handen geeft, vertrouwt u erop dat wij voor de best mogelijke medische zorg garant staan en voor een veilig verloop van de narcose en de operatie. Om de narcose veilig te laten verlopen is worden er bepaalde onderzoeken aanbevolen.

Voordat het dier onder narcose gaat is het van groot belang om te weten of het dier gezond is. En wanneer het om een ziek dier gaat, of er niet nog andere ziektesymptomen zijn.

Goed onderzoek zal de medische risico’s aanzienlijk verlagen.
Daarom wordt uw huisdier vóór de narcose goed onderzocht op vitale functies.
Voor iedere narcose wordt uw huisdier grondig nagekeken. De dierenarts luistert naar hart en longen en doet een algemeen klinisch onderzoek.
Voor de narcose is het vooral belangrijk om te weten of de lever en nieren goed functioneren en of er voldoende rode bloedcellen zijn om het zuurstof te transporteren. Deze orgaanfuncties kunnen alleen beoordeeld worden door bloedonderzoek te doen. Vooral bij oudere honden en katten en bij honden die ziek zijn zullen wij u om deze reden dringend adviseren een bloedonderzoek te doen.

Wij nemen bloed af en het bloed wordt direct getest op de leverfunctie, nierfunctie, hematrocriet en op de suikerwaarde. Wanneer er reden is om meer bloedonderzoek te doen zal de dierenarts dit met u overleggen.
Bij afwijkende bloedwaarden kan besloten worden de narcoseprocedure aan te passen en in het uiterste geval om de operatie (voorlopig) niet door te laten gaan.

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.