Menu

Historie


De geschiedenis van Dierenkliniek Rhenen
1 januari 2009 heeft Dierenkliniek Rhenen de deuren open gedaan. Er heeft een frisse wind gewaaid en er is veel veranderd. Maar de geschiedenis van deze kliniek zal altijd blijven bestaan.

Erica Kiemeneij
In 1989 heeft Erica Kiemeneij de dierenartsen praktijk in Rhenen overgenomen van dierenarts drs v.d. Zwan. De dierenartsenpraktijk was toen gevestigd aan de Herenstraat in het prachtige pand op nummer 113. Het was destijds een gemengde praktijk, dat wil zeggen dat er naast honden en katten ook paarden, koeien, kippen en ander vee behandeld werd. De eerste zeven jaar heeft Erica er alleen voor gestaan, later werd er een dienstenregeling gesloten met de kliniek in Wageningen. In 1995 is de dierenartsenpraktijk in Rhenen gefuseerd met Dierenkliniek Kortenoord in Wageningen.

In maart 2008 heeft Erica na ruim 27 jaar als dierenarts te hebben gewerkt, ervoor gekozen om haar bestaan in Nederland te verruilen voor een nieuw leven in Frankrijk. Met haar man Ron, haar paarden en de honden Vlimmen en Janssen heeft zij een idyllisch plekje gevonden. Als ze klaar zijn met alle verbouwingen hoopt Erica af en toe nog een patient met acupunctuur te gaan behandelen in Frankrijk.

Dierenartsenpraktijk Kortenoord Rhenen
In 1995 is er een samenwerkingsverband gesloten met Dierenkliniek Kortenoord. De dierenartsenpraktijk kreeg een nieuwe naam: Dierenartsenpraktijk Kortenoord Rhenen. DAP Kortenoord Rhenen was een dependance met ruime openingstijden en veel mogelijkheden. Erica Kiemeneij bleef het vaste gezicht. Vanaf april 2001 werd, naast Erica, Robert Jassies ook een vaste dierenarts in Rhenen. En vanaf 2004 kwam Moss Tijssens ook af en toe opduiken, op de tijden dat Erica of Robert bijvoorbeeld wegens vakantie of nascholing niet aanwezig konden zijn.

De fusie met Dierenkliniek Kortenoord is 1 januari 2009 ontbonden. De maatschap tussen Robert Jassies, Frans Smeur en Steven Schukking is gedisscocieerd. Robert Jassies heeft het pand in Rhenen gekocht en startte daar een nieuwe Dierenkliniek: “Dierenkliniek Rhenen”. De eerste maanden stonden in het teken van verbouwing en vernieuwing. Van een dependance groeide het pand uit tot een echte dierenkliniek. De nieuwe huisstijl geeft een hele nieuwe uitstraling aan de kliniek en de door de verbouwing en aanschaf van de nieuwe apparatuur zijn de mogelijkheden enorm uitgebreid. De bovenwoning, die voorheen verhuurd werd,  is in gebruik genomen als laboratorium en kantoor waardoor er ook meer ruimte is ontstaan. De bereikbaarheid is voor velen makkelijker doordat er beschikbaarheid is over eigen parkeerplaatsen voor bezoekers. Nieuw dus, maar ook vertrouwd. Want de kliniek is gevestigd in het oude pand en het team bestaat uit het oude vertrouwde personeel.

Het pand
Oorspronkelijk was het pand waar Dierenkliniek Rhenen gevestigd is een woonhuis. Het achterste gedeelte, waar nu de tweede spreekkamer, de röntgenruimte, de voorbereidingsruimte en de operatiekamer is, is pas later aangebouwd. Onze overbuurvrouw heeft nog koffie gedronken op de binnenplaats. Zij vertelde ons dat nieuwbouw heeft plaatsgevonden toen er een bakkerij in het pand gevestigd werd. De oven waar het brood gebakken werd stond op de plek waar nu onze operatiekamer is. Later werd de Rabobank van Rhenen in het pand gevestigd. Toen de Rabobank vertrok mocht er geen nieuwe bank meer in het pand komen. Erica zag haar kans schoon heeft haar kliniek op de platanenlaan 2 gevestigd, een jaar voordat de fusie met Dierenkliniek Kortenoord ontstond. De bovenverdieping werd toen nog verhuurd en toen Robert Jassies net bij Dierenkliniek Kortenoord kwam werken heeft hij deze woning enige jaren betrokken.

Inmiddels zijn de huurders vertrokken en is het hele pand van Dierenkliniek Rhenen.

Wilt u weten hoe de kliniek er nu uitziet? Kijk dan naar de foto’s van onze rondleiding.

Laatste nieuws


Dierenkliniek Rhenen

© 2009 - 2013 Dierenkliniek Rhenen

Over Dierenkliniek Rhenen

PootjeHet belang van het dier staat bij Dierenkliniek Rhenen voorop. Uiteraard respecteren wij daarbij ook uw wensen.

Door u uitgebreid te informeren over de diagnose, de mogelijkheden en de prognose kunnen wij samen met u tot een goed behandelplan komen.